• Budget prijzen
  • Gratis levering
  • Kwaliteit
  • Ruime voorraad
  • Klantenservice 0294-412178
  • Budget prijzen
  • Gratis levering
  • Kwaliteit
  • Ruime voorraad
  • Klantenservice 0294-412178

Budgetset - BPT590 Volume Regenwaterfilter - Rustige Toeloop - Overloop

€ 429,00
incl. btw
Op voorraad
Levertijd: 1 à 2 dag(en)

Beschrijving

BPT590 Regenwaterfilter set, Overloop sifon DUO, Rustige inlaat DN 100

Deze regenfilter set bestaand uit het regenwaterfilter PT590, de overloop sifon Duo en de rustige (gekalmeerde) inlaat voor een budget prijs. Deze regenwatertank filter set is een hoogwaardig product geproduceerd in Duitsland voorzien van Europese goedkeuring (3P Techniek).


- Regenfilter volgens DIN 1989-2 Type C met RVS gaas.

- Sifon met skimmer voor een schoon wateroppervlak.

- Rustige inlaat voorkomt dat sediment wordt op gewerveld.

- Geschikt voor dakoppervlak tot 387 m² volgens DIN 1986.

- 100 mm aansluitingen DN100


Regenfilter PT590 filter: Regenwaterfilter voor montage in de regenwatertank. Bij deze variant gaat de afvoer naar het voorraadvat naar beneden en niet naar de zijkant zoals bij het normaal filter. Dankzij het 2-traps reinigingsprincipe (eerste grove, dan fijne reiniging) is er een zeer goede filtering. Het volumefilter combi een hoog rendement ongeacht de volumestroom. Door de steile plaatsing van het filterelement wordt het gefilterde vuil continu naar het riool gespoeld

Het gezuiverde water kan gebruikt worden voor wasmachines, toiletten en tuin besproeien en beregening. Onderhoudsinterval: 1 2 keer per jaar afhankelijk van hoe vuil deze is.


Overloop sifon DN100: Overloop met stankafsluiter en afvoering van oppervlaktewater in de tank. De overloop sifon DUO wordt tussen het regenwaterfilter en de overloopaansluiting in de regenwatertank gemonteerd. Dit vereenvoudigd de montagetijd en fittingen.

De vaste hoogteverschil in de overloop sifon voorkomt montagefouten en zorgt zo voor extra functionaliteit. Overloop sifon met tweezijdige inloop van het oppervlakte water in de regenwatertank. Afgesloten voor knaagdieren.


Rustige inlaat DN 100: Zorgt voor een rustige instroom van regenwater onderin de regenwatertank. In het water achterblijvende fijne vuildeeltjes zakken langzaam naar de bodem, er vormt zich een sedimentlaag waarvan bewezen is dat deze een positieve invloed heeft op het opgeslagen regenwater.

Een tank met een sedimentlaag heeft helderder water. Door de gestage instroom van het water wordt het op wervelen van de sedimentlaag voorkomen en wordt tegelijkertijd zuurstof toegevoerd aan het onderste deel van het opgeslagen water. De zuurstof voorkomt anaerobe afbraak in de regenwatertank. Het regenwater blijft vers. De gekalmeerde inlaat is de 2e reiniging stap in een regenwatertank.


Hier vind u al onze regenwaterfilter sets.