• Budget prijzen
  • Gratis levering
  • Kwaliteit
  • Ruime voorraad
  • Klantenservice 0294-412178
  • Budget prijzen
  • Gratis levering
  • Kwaliteit
  • Ruime voorraad
  • Klantenservice 0294-412178

Budgetset - BPT400 Cartridge Regenwaterfilter - Rustige Toeloop - Overloop

€ 349,00
incl. btw
Op voorraad

Beschrijving

BPT300 (117 mm hoogteverschil) Regenwaterfilter set, Overloop sifon DUO, Rustige inlaat DN 100

Deze regenfilter set bestaand uit het regenwaterfilter PT300 met een hoogte verschil van in en uitlaat van 117 mm, de overloop sifon Duo en de rustige (gekalmeerde) inlaat voor een budget prijs. Deze regenwatertank filter set is een hoogwaardig product geproduceerd in Duitsland voorzien van Europese goedkeuring (3P Techniek).


- Regenfilter volgens DIN 1989-2 Type C met RVS gaas.

- Sifon met skimmer voor een schoon wateroppervlak.

- Rustige inlaat voorkomt dat sediment wordt op gewerveld.

- Geschikt voor dakoppervlak tot 213 m² volgens DIN 1986.

- 100 mm aansluitingen DN100


Regenfilter PT400 filter: Regenwaterfilter 117 mm hoogteverschil voor inbouw in regenwatertanks en regenwaterput. Het tankfilter staat bekend als een probleemoplosser omdat het kan worden gebruikt om regenwateropslagtanks achteraf aan te passen die enige hoogteverschil hebben tussen de inlaat en uitlaat. Het roestvrijstalen filterpatroon is schuin in de behuizing geplaatst, waardoor de opbrengst veel beter is dan die van conventionele buisfilters.

Sinus regenwaterfilter van 3P Techniek. Inbouw in regenwatertank van kunststof of beton. Het inbouw compact filter kan overal worden gebruikt waar weinig ruimte is en geen hoogteverschil tussen de in- en uitlaat.

Filter heeft een roestvrijstalen zeef met een maaswijdte van 0,7 x 1,7 mm. PT400 kan achteraf worden uitgerust met de terug spoel set SF + PF. In het filterhuis zit al een opening die wordt afgesloten met een dop. Idealiter wordt het regenfilter compact filter gecombineerd met een overloop sifon en de gekalmeerde inlaat DN 100. Het gezuiverde water kan gebruikt worden voor wasmachines, toiletten en tuin besproeien en beregening. Onderhoudsinterval: meerdere keren per jaar afhankelijk van hoe vuil deze is.


Overloop sifon DUO: Overloop met stankafsluiter en afvoering van oppervlaktewater in de tank. De overloop sifon DUO wordt tussen het regenwaterfilter en de overloopaansluiting in de regenwatertank gemonteerd. Dit vereenvoudigd de montagetijd en fittingen.

De vaste hoogteverschil in de overloop sifon voorkomt montagefouten en zorgt zo voor extra functionaliteit. Overloop sifon met tweezijdige inloop van het oppervlakte water in de regenwatertank. Afgesloten voor knaagdieren.


Rustige inlaat DN 100: Zorgt voor een rustige instroom van regenwater onderin de regenwatertank. In het water achterblijvende fijne vuildeeltjes zakken langzaam naar de bodem, er vormt zich een sedimentlaag waarvan bewezen is dat deze een positieve invloed heeft op het opgeslagen regenwater.

Een tank met een sedimentlaag heeft helderder water. Door de gestage instroom van het water wordt het op wervelen van de sedimentlaag voorkomen en wordt tegelijkertijd zuurstof toegevoerd aan het onderste deel van het opgeslagen water. De zuurstof voorkomt anaerobe afbraak in de regenwatertank. Het regenwater blijft vers. De gekalmeerde inlaat is de 2e reiniging stap in een regenwatertank.


Hier vind u al onze regenwaterfilter sets.